BOEKEN

Mijn laatste boek

Communicatie zonder frustratie in het onderwijs

Gedrag lokt emotie uit. Het blijkt nog een hele kunst om effectief met elkaar te communiceren, zonder elkaar te veroordelen, in verwijten te vervallen of elkaar in de haren te vliegen. Dit boek bevat vele praktische gesprekstechnieken en geeft handige tools om effectief en in verbinding met jezelf, met je leerlingen en met collega’s te blijven communiceren. Juist als het even wat lastiger wordt!

Hoe maak ik contact met een stille leerling? Hoe blijf je professioneel en in verbinding communiceren zonder de relatie met een collega of een ouder geweld aan te doen? Goede communicatie op school is een win-win situatie voor alle betrokkenen. Het is het fundament en het zijn de bouwstenen van betekenisvolle relaties. Elkaar begrijpen is een bron van inspiratie, niet begrepen worden een bron van frustratie

In dit boek word je uitgenodigd anders naar je eigen gedrag en dat van anderen te kijken en af en toe eens een andere bril op te zetten. Na het lezen van dit boek heb je meer inzicht in:

  • Je eigen gedrag en stijl van communiceren
  • hoe je miscommunicatie kunt voorkomen
  • de ongrijpbare onderstroom
  • hoe je motiverende en oplossingsgerichte gesprekken kunt voeren
  • waarom emoties effectieve communicatie in de weg staan.

Communicatie zonder frustratie in het onderwijs bevat veel voorbeelden uit de praktijk en stelt je reflectievragen om in verbinding met je leerlingen, collega’s en jezelf te blijven communiceren, ook als het even wat lastiger wordt! Effectief communiceren is een vaardigheid waar je je hele leven plezier aan beleeft!

 

Het boek is geschreven voor onderwijs professionals werkzaam in het basis, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Recensies

Overige boeken

Van Essen, Mol_Pubermania VP hr

Coach je tiener en jezelf
door de puberteit

School Mania

Ontspannen naar de
middelbare school

Effectief en affectief lesgeven aan pubers

Verdieping van pedagogische
vaardigheden